Tai Chi leraar Jan Bosscher

Even voorstellen

Mijn interesse voor Tai Chi ontstond door mijn jarenlange fascinatie voor de traditionele geneeskunst van China en haar taoïstische filosofie. Als onderdeel van de Chinese geneeskunst (naast acupunctuur, kruiden, etc. ) is Tai Chi voor mij de taoïstische filosofie in beweging. Soepelheid, aarden en meegaan in de stroom worden hierin in praktijk gebracht.

Om de taoïstische filosofie aan den lijve te ervaren begon ik in 1985 met Tai Chi. Mijn eerste lessen kreeg ik van Linda Lehrhaupt in Düsseldorf. Door haar kwam ik in 1986 in contact met Tai Chi leraar  William C. C. Chen. Jaren lang is zijn stijl een belangrijke leidraad geweest in mijn lessen. De laatste jaren beginnen invloeden van andere leraren en eigen inzichten in de biomechanica en dynamiek van de Tai Chi bewegingen terrein te winnen.

In 1993 sloot ik met succes de driejarige Tai Chi lerarenopleiding af, onder leiding van William C. C. Chen en Linda Lehrhaupt, met een certificaat welke recht geeft op het lesgeven in de William C. C. Chen Tai Chi Chuan stijl. In 1996 ontving ik van William C. C. Chen het diploma voor het afronden van de studie in de ‘William C. C. Chen Tai Chi Body Mechanics’.

Naast het lesgeven in Tai Chi werk ik als acupuncturist in een particuliere praktijk voor Chinese geneeskunde en holistische therapie www.acupunctuurbehandeling.nl